Kinderyoga

    

Kinderyoga

Holistische kinderyoga gaat uit van het ‘helend spelen met kinderyoga'.
Elk kind is van nature heel. Door omstandigheden of gebeurtenissen kan het echter zijn dat dit ‘heel-zijn’ niet meer wordt ervaren.  'Holistisch' komt van het Griekse woord Holos dat heel betekent.
Er komt in deze tijd veel op kinderen af, waarbij het belangrijk is om kinderen handvatten aan te bieden om te kunnen filteren en bij zichzelf te blijven. Zoals goed gegrond zijn. Holistische kinderyoga helpt het kind hierbij.

Door het beoefenen van kinderyoga bevorder je kracht, souplesse en evenwicht. Er komt een balans tussen lichaam en geest. Elke les bevat asana’s (yoga houdingen), adem-oefeningen, (zelf-)massage, een stilte-of zintuigenspel en een eindontspanning. Ik werk met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Het “voelen” neemt een centrale rol in, zodat het kind leert om weer te “voelen” in plaats van te denken. Yoga is niet-competitief, plezier en ontspanning staat voorop. Kinderen leren het verschil tussen spanning en ontspanning en kunnen zich ontwikkelen tot zelfbewuste en evenwichtige mensen.

Ik geef wekelijks kinderyogalessen bij centrum ’t Westlicht in Goes. Daarnaast geef ik yogalessen/workshops op scholen, tijdens evenementen en kinderfeestjes. De groepen zijn verdeeld in de leeftijd 4-8 jaar en 8-12 jaar. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 8 kinderen om zo een veilige groep te creëren waarin ruimte is voor een persoonlijke benadering.